Haber

Vatan Partisi’nin milletvekili adayı istifa etti: AKP hükümetinin işine geliyor

DUVAR –Vatan Partisi’nden Samsun 7’nci milletvekili adayı olarak gösterilen Doğukan Ekiz, Genel Başkan Muharrem İnce’nin ve genel merkez yönetiminin söylem ve eylemlerinin AKP’nin eline geçtiğini öne sürerek adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti hükümeti.

Ekiz, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Millet Partisi’nde siyasete adım atmanın heyecanı içinde olan bizler için, Genel Önder Muharrem İnce ve Genel Merkez’in söylem ve eylemlerinin açık bir şekilde görüldüğü biz gençler tarafından net bir şekilde görülmüştür. Umut olduğunu düşündüğümüz, AK Parti hükümetinin ekmeğine yağ sürüyor’ sözleriyle eleştirdi.

Doğukan Ekiz’in Twitter’dan yaptığı istifa açıklaması şöyle:

Sevgili Dostlar, Genç Dostlar, Sevgili Samsun Halkı: Hepimizin bildiği gibi tarihi bir seçime çok az bir süre kaldı. Bu iktidarın ülke gençliğine tek kazancı siyasetin nasıl yapılmaması gerektiğiydi. Tepeden tırnağa yanlış politikalarla yönetilen bir ülkenin gençleri olduk. 21 Mart’ta yol arkadaşlarımın büyük desteği ile onlarca sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve başkanlık gibi birçok görevde bulunmuş olan şahsım adına Vatan Partisi Milletvekili olarak başvuruda bulundum. Geleceğe ışık tutan bir ülke özlemiyle siyasete adım attım. 9 Nisan’da Vatan Partisi Milletvekili Aday Listesi’nde yer almaya layık görüldüm.

Samsunlu gençlerin sesi olarak çıktığım bu yolculukta bana var güçleriyle destek olan yol arkadaşlarıma ve kardeşlerime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Vatan Partisi’nde siyasete adım atmanın heyecanını yaşayan bizler için umut olduğunu düşünüyoruz. Genel Önder Muharrem İnce’nin ve Genel Merkez’in söylem ve eylemlerinin AKP iktidarının ekmeğine yağ sürdüğü biz gençler tarafından net bir şekilde görülmüştür. 24 yıllık hayatımın 21 yılı milyonlarca insan gibi baskının, işsizliğin, ötekileştirmenin arttığı, geleceğimizin AKP iktidarı tarafından hep birlikte yok edildiği günleri görerek geçti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU EKİNİ DUYURDU

Aydınlık, çağdaş ve umut dolu bir Türkiye Cumhuriyeti hayalimiz için AKP iktidarı yolunda ilerleyen Vatan Partisi üyeliğimden ve milletvekilliği adaylığımdan huzurlarınızda istifa ediyorum. tekrarlanacak Ülkemizin ve insanımızın içinde bulunduğu ağır koşullar nedeniyle değişime ve gelişime büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu değişim ve gelişim için atacağı en doğru adımlarla ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyacağına inandığım Millet İttifakı Başkan Adayı. Gerekçelerimi tüm kamuoyu önünde Kemal Kılıçdaroğlu’na beyan ediyorum.

Tüm vatandaşların tarihi sorumluluğu olduğuna inandığım 14 Mayıs seçiminin aydınlığa çıkacağına inanıyorum ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihi bir sorumlulukla ülkeyi yöneteceğine, bir ülkenin millet olacağına inancım tamdır. hayatın canlandığı yer, ötekileştirmenin ortasında doğacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden biz Türk gençleri, karanlıktan aydınlığa çıkan yolda var gücümüzle çalışacağız. Tüm siyasi partilere gönül vermiş genç arkadaşlarıma sesleniyorum, AKP iktidarının ülkeyi içine sürüklediği bu karanlıktan, karanlıktan çıkacağımız bu yolda ülkemizi aydınlığa çıkaran süreci birlikte inşa edelim. ışığa Tüm saygı ve sevgilerimle. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu