Ekonomi

Koton’un dahil edildiği endeksler belli oldu

Son halka arzlardan biri olan Koton Mağazacılık, yarından itibaren borsada işlem görmeye başlayacak. Borsa İstanbul bugün Koton halka arzı hakkında açıklamada bulundu. Borsa İstanbul bugün itibarıyla Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı bildirimde, Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KOTON), endeks değişiklikleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihleri arasında talep toplayan Koton Mağazacılık halka arzı için detaylar netleşti. Geçtiğimiz günlerde halka arz sonuçlarına göre kişi başına en fazla 38-39 lot düştüğü açıklanmıştı. Yapılan açıklama sonrasında kişiler hissenin borsada işlem görmesini beklemeye başladı. 10 Mayıs itibarıyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak olan Koton halka arzının, kaç gün tavan gideceği de yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

Borsa İstanbul KAP’a bildirdi

Borsa İstanbul Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı bildiride endeks şirketlerinde değişiklik tablosunu yayımladı. Yayımlanan bilgilere göre Koton Mağazacılık hissesinin BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Hizmetler ve BIST Ticaret endeksleri kapsamına dahil edileceği açıklandı.

Yapılan KAP bildirisinde endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 829.650.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %16 olarak dikkate alınacağı açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“KOTON MAGAZACILIK payları, 10/05/2024 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Hizmetler ve BIST Ticaret endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 829.650.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %16 olarak dikkate alınacaktır.”

Bu makale ilk olarak halkaarz.net üzerinde yayımlanmıştır.

haberaltinozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu